Kastteknik

Teknik eller styrka? När det kommer till discgolf så är det mycket viktigare att kunna kasta med god teknik istället för rå styrka. Det finns mycket teknik att lära sig inom discgolf och det kan kännas svårt att veta vart man ska börja, men här kan du följa vår guide i den ordning som vi tycker man ska lära sig tekniken inom discgolf. I den här guiden går vi genom steg för steg hur man ska bli bättre på att kasta från tee-pad. Lycka till!


Steg 1 - Greppet

Någonstans måste man börja och Latitude 64 gjorde en inspelning med Tomas Ekström där han delade med sig viktiga grunder inom discgolf för att snabbt kunna bli bättre på discgolf. Tomas går igenom grepp och hur man ska hålla discen.

Steg 2 - Kastteknik

I steg 2 går vi vidare att kolla på hur man ska börja lära sig kasta rakt och kontrollerat. Det viktiga i det här steget är ta det lugnt. Följ varje knep ett i taget och föreställ dig att du ska genomföra kastet i slowmotion. 

Steg 3 - Run-up

I steg 3 fortsätter vi med att kolla på hur man ska börja implementera Run-up i sitt kast. I steg 2 fick du lära dig hur man kan göra för att kasta ett rakt kast när man står stilla. I steg 3 ska du ta med dig allt från steg 2 och sakta glida över till att följa steg 3. Samma sak här, ta det lugnt.